Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊

• Bot tarafından oluşturulan haberlerin, Tekno Keşif ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Söz konusu haberler, global kaynaklardan elde edilen verilerle hazırlanmıştır !

19 Mayıs ruhuyla göklerdeyiz... 70 tonluk Airbus en genç pilota emanet

Haber Botu

Haber Botu
Tekno Keşif Bot
Puanları 0
Çözümler 0
Haber Botu
DHAOluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2025 07:006 yaşında bilgisayarda uçuş simülatörü kullanarak havacılığa ‘merhaba’ diyen 24 yaşındaki Alim Uygun, AJet’in Airbus A320 filosunda görev yapan en genç pilotu oldu. Otomobil ehliyeti almadan Airbus kullanmayı öğrenen Uygun, “Türk gençleri olarak 19 Mayıs ruhuyla göklerdeyiz” dedi.
Haberin DevamıAlim Uygun, çocukluk aşkı olan havacılığa adım atmak için Macaristan’da eğitim gördü. Gerekli eğitimlerin tamamlanmasının ardından 22 yaşında pilotluk lisansını aldı, bir sene sonra AJet’in en genç pilotu olarak Airbus A320 filosunda görev almaya başladı. Küçük yaşlarda bu mesleğe gönül veren Alim Uygun, Avrupa Birliği programından faydalanarak Macaristan’da yüzde 100 burslu olarak eğitim almış: “Yurtdışında eğitim almama rağmen ülkeme daha faydalı bir birey olmak için geri döndüm. Atatürk’ün yurtdışında okuyan gençler için ‘Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz’ diye bir sözü var. Ben de bu söze uydum ve ülkeme daha faydalı bir birey olmak için tekrardan ait olduğum yere geri döndüm. Ocak 2024’te ilk uçuş lisansımı aldım. Nisan 2024’te de Base Training ile Airbus tip eğitimimi tamamladım.”Haberin DevamıÖNCE UÇAK SONRA OTOMOBİLPilotaj eğitimini tamamlamadan otomobil ehliyeti almayacağına yönelik kendine söz verdiğini söyleyen Uygun, şöyle devam etti: “Öyle de oldu, Nisan 2024’te 70 tonluk bir Airbus kullanabiliyordum. Fakat sürücü ehliyetim yoktu. Birkaç ay sonra da sürücü ehliyetimi almış oldum. Teknolojiye ilgili bir çocukluk geçirdim. 6-7 yaşlarımdayken bilgisayarımda uçuş simülatörleri vardı. O yıllardan beri bilgisayarımda uçuş simülatörlerini kullanıyorum. Havacılığa karşı hep bir ilgim vardı. Bu merak zamanla sadece uçuş oyunlarından ya da bilgisayarlardan ibaret kalmadı. Geleceğimi şekillendirebileceğim bir tutku haline döndü.MAVİ GÖKLERİN GENÇLERİBu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda buradan şunu da belirtmek istiyorum. İstikbal göklerdedir. Kanatlı bir gençlik memleketin geleceği bakımından en büyük güvencedir. Biz Türk gençleri olarak 19 Mayıs ruhuyla göklerdeyiz. Mavi göklerin gençleri olmak da daima gururumuz. 24 yaşında bir Türk genci olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız buradan kutlu olsun.”MACARİSTAN’DA 10 KASIM UÇUŞU“Genç bir pilot olmama rağmen unutamadığım 10 Kasım 2023 uçuşum vardı. Günün önemine ithafen Macaristan üstüne uçuş okulumdaki uçakla bir sonsuzluk işareti yaptım. Bu uçuşu yapmak çok kolay olmadı, çünkü 23 tane koordinata ihtiyacım vardı. Bu koordinatları haritadan aldım. Fakat haritadan aldığım koordinat düzlemi uçağın seyrüsefer sistemine uygun değildi. Ben de bu 23 tane koordinatı düzenledim. Uçağın seyrüsefer sistemine girdim. Macaristan üstüne sonsuzluk çizerek güzel bir 10 Kasım uçuşu yaptım.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Alim Uygun#Pilot#19 Mayıs

682a43d07f24b016864eda59.jpg

Lütfen dikkat !!!
Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 0 | Üyeler: 0 | Ziyaretçiler: 0)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊