Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊

Ap Yazılım

Ap Yazılım Founder
Admin
Web sitesi
apyazilim.com.tr
Herkese merhaba,

Gigabyte RTX 3060 Ti vision OC rev 2.0 ekran kartımın bakımını yaparken termal Pad'lerini değiştirmem gerekti. Ölçü almadan çöpe atmıştım padları. Fakat internette bu kartın doğru pad ölçüleriyle ilgili net ve güvenilir bir bilgi bulamadım. Bununla ilgili hiç bilgi yoktu. Farklı kartlardan referans çok fazla karışık bilgi vardı ve açıkçası hangi kalınlığı kullanacağımı bilemedim. İyi ki de rastgele almamışım.

Bunun üzerine Gigabyte resmi destek birimiyle iletişime geçtim ancak Support ile iletişim kurmak, ticket açmak ve cevap almak gerçekten günler sürdü. X'ten yazdım cevap yok. Amerika'daki arkadaşıma Gigabyte teknik destek numarasını bile arattırdım.company secret dediler ne alakaysa bilgi vermediler. Günler süren esupport.gigabyte.com ile açtığım tickete yanıt geldi.

Sonunda beklediğime değdi ve bana kartın termal pad boyutlarını gösteren resmi bir şema gönderdiler.
Bu şemayı aşağıya ekliyorum ki benim gibi uğraşan, doğru bilgi arayan herkes rahatlıkla ulaşabilsin.

Bunlar kartın üzerindeki termal pad ölçüleridir. Özellikle VRAM, VRM ve bazı soğutucu yüzeyleri için kullanılıyor.

Ayrıca, backplate tarafına da pad yerleştirilmesi gerekebiliyor, burada da genellikle 0.75 mm kalınlığında pad kullanılıyor.
Not: Kartın rev 2.0 versiyonu için geçerlidir. Rev 1.0 ile küçük farklar olabilir.

Umarım bu bilgi, kartının bakımını yapmak isteyen arkadaşlara zaman kazandırır ve kafalardaki soru işaretlerini giderir.

Herkese kolay gelsin.

1745933610104.png
1745933621532.png

Lütfen dikkat !!!
Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 0 | Üyeler: 0 | Ziyaretçiler: 0)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊