1. adım: Telefonun aramalar kısmına gelip *#9900# kodunu tuşluyoruz.
Garip bir menü açılacak sakin olun ve İngilizce menüler karşınıza çıkacak.
2. adım: Bu adım biraz uzun sürecek. Çünkü pil sağlığımızı raporlayan bir txt dosyasını çekebilmemiz için beklememiz gerekiyor. Telefonunuzda SD Kart'ın takılı olup olmamasının bir önemi yok siz sadece dediklerimi yapın.
Karşınıza sysdump adında bir menü açılacak. Burada bu menüde telefonunuzun pil raporlarını alabilmemiz için "run dumpstate/logcat" seçeneğine tıklayıp yaklaşık 5-6 dakika bekletiyor. Bu seçeneğe tıkladığınızda done dedikten sonra bir dosya yolu gösteriyor. Bu yolu not edin.
Örnek olması için buraya kendi telefonumdaki yolu yazacağım: /data/log/dumpState_A356EX***1_20250429
3. adım: Son olarak "copy to sdcard(include cp ramdump)" seçeneğine tıklıyoruz.
4. adım: Telefonumuzda dosyalarım uygulamasına gidip dumpstate_a356ex***1_20250429 aratması yapıyoruz. Karşımıza bir ZIP dosyası çıkıyor. Bunu klasöre tamamen çıkartabilirsiniz ancak bize lazım olan "dumpstate.txt" dosyası. Sadece belirttiğim txt dosyasını çıkartın.
Not: Txt dosyası s serisi teleofonlarda 200 MB üzeri olurken a serisi telefonlarda 170 MB kadar büyük olabiliyor. Sizden ricam bu dosyayı bilgisayarınızda Google Chrome'dan açmanız. Bu sayede kasarak açılmayacaktır. Not dosyasının boyutu çok büyük.
5. adım: 4. adımı başarıyla ve dediğim tavsiye ile açtığınızda CTRL + F ile bir kelime aratacaksınız: "msavedbatteryasoc"
Msavedbatteryasoc: Xx değeriniz sizin pil sağlığı değerini gösterir.
Yapmanız gereken şeyler bu kadar teşekkür ederim okuduğun için.