Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere bir USB belleğe Windows kurmanın adımlarını göstereceğim. Öncelikle birkaç önemli noktaya değinmek istiyorum. En az 20 GB kapasiteye sahip bir USB 3.0 bellek kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü daha düşük hızdaki bellekler süreci oldukça yavaşlatabilir (ben 2.0 belleğe kurmak için 7 saat bekledim ama asla açılmadı). USB 2.0 bellekleri kesinlikle önermiyorum.
Kurulum adımlarına geçmeden önce, en çok sorulan üç soruya kısaca yanıt verelim:
Windows to GO nedir?
Windows to GO, Windows işletim sistemini taşınabilir bir USB belleğe kurup farklı bilgisayarlarda kullanmanıza olanak tanıyan bir kurulum çeşitidir. Windows 7'den Windows 11'e kadar farklı sürümler için uygulanabilir.
Windows to GO için hangi programlar gerekli?
Bu işlem için en çok "Rufus" adlı yazılım tercih edilir. Alternatif olarak "wintousb" gibi programlar da kullanılabilir.
Windows to GO için kaç GB bellek gerekli?
En az 64 GB kapasiteli bir USB 3.2 bellek, en iyi performansı almanızı sağlar. Daha düşük kapasiteli bellekler de kullanılabilir ancak yeterli hız ve depolama alanı sunmayabilir.
Windows to GO nasıl kurulur?
Bu rehberde Rufus yazılımını kullanarak kurulumu anlatacağım.
1. Rufus ve Windows ISO dosyasını indirin.
2. Rufus'u açın.
3. USB belleğinizi seçin.
4. ISO dosyanızı "seç" butonuna basarak belirleyin.
5. "yansı" ayarını "Windows to GO" olarak değiştirin.
6. disk bölüm düzeni ve hedef sistem ayarlarını bilgisayarınıza uygun şekilde belirleyin.
7. biçimlendirme seçeneklerini seçip "başlat" butonuna tıklayın.
Kurulum süresi, USB belleğinizin ve bilgisayarınızın hızına bağlı olarak değişebilir. İşlem tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı USB belleğinizden başlatarak Windows to GO kurulumunu tamamlayabilirsiniz.
Kurulum adımlarına geçmeden önce, en çok sorulan üç soruya kısaca yanıt verelim:
Windows to GO nedir?
Windows to GO, Windows işletim sistemini taşınabilir bir USB belleğe kurup farklı bilgisayarlarda kullanmanıza olanak tanıyan bir kurulum çeşitidir. Windows 7'den Windows 11'e kadar farklı sürümler için uygulanabilir.
Windows to GO için hangi programlar gerekli?
Bu işlem için en çok "Rufus" adlı yazılım tercih edilir. Alternatif olarak "wintousb" gibi programlar da kullanılabilir.
Windows to GO için kaç GB bellek gerekli?
En az 64 GB kapasiteli bir USB 3.2 bellek, en iyi performansı almanızı sağlar. Daha düşük kapasiteli bellekler de kullanılabilir ancak yeterli hız ve depolama alanı sunmayabilir.
Windows to GO nasıl kurulur?
Bu rehberde Rufus yazılımını kullanarak kurulumu anlatacağım.
1. Rufus ve Windows ISO dosyasını indirin.
2. Rufus'u açın.
3. USB belleğinizi seçin.
4. ISO dosyanızı "seç" butonuna basarak belirleyin.
5. "yansı" ayarını "Windows to GO" olarak değiştirin.
6. disk bölüm düzeni ve hedef sistem ayarlarını bilgisayarınıza uygun şekilde belirleyin.
7. biçimlendirme seçeneklerini seçip "başlat" butonuna tıklayın.
Kurulum süresi, USB belleğinizin ve bilgisayarınızın hızına bağlı olarak değişebilir. İşlem tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı USB belleğinizden başlatarak Windows to GO kurulumunu tamamlayabilirsiniz.