Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊

Rehber Winutil Microwin Nedir?

Ap Yazılım

Ap Yazılım Founder
Admin
Web sitesi
apyazilim.com.tr
Herkese iyi günler, Windows 11'in yüksek RAM kullanımıyla ilgili araştırmalar yaparken en mantıklı şeyin editlenmiş İSO kullanmak olduğunu fark ettim ve arayışa girdim. Gördüklerim OS'ler içime sinmedi. Atlas vesaire çok fazla karışık ve çok fazla değiştiriyor gibi hissettim. Winutil'i keşfettim. Şu videoyla,

Açık kodlu her adımı görüp izleyebileceğiniz bir şey meraklısına,

Videoyu izlediğinizde de göreceksiniz Tweaks kısmı formatsız bile çoğu şeyi halletse de ben İSO dosyasını denemek istedim. MicroWin kısmında onunla ilgili türkçe hiçbir kaynak bulamadım. Kodun sahibinin videosuna ulaştım çok yeni bir video Winutil'i yıllardır kullananlar da varmış sanırım. İSO ile ilgili kaynağı da bırakıyorum.

Formatım 5-7 dakika arası sürdü. Videoda gördüğünüz gibi İSO'yu Windows'un sitesinden indiriyorsunuz ve yazılımdan editlerken siz Powershell'den yaptığı her şeyi açık kaynak olarak görüyorsunuz.

Winutil'de MicroWin kısmında "Select Windows ISO" Dedikten sonra alınan oscdimg.exe hatasını alanlar olacaktır, hemen üstünde "Download oscdimg.exe from CTT Github repo" Tikini işaretleyip bilgisayara reset attıklarında o hatayı almayacaklar. Reset atmayı unutmayın ne olur ne olmaz ben ilk denediğimde reset atmadım ve hata aldım kurulumda belki sadece ben yaşamışımdır fakat işi sağlamak almak iyi olur sizin için.

Her yazılımımı rahatça kullanabiliyorum hiçbir sıkıntı çıkmadan gereksiz bütün uygulamaları silmiş ayarlarını yapmış tertemiz bir windows olarak geliyor size. Yukarıda belirdiğim kodun sahibinin videosunda formattan sonra tekrar Tweaks kısmını yaptığını görebilirsiniz. Kodun sahibinin izlediği adımları izleyebilirsiniz.

Sonuçlar benim için çok iç açıcı oldu, FPS artışı da yaşadım. Daha da rahat hissediyorum FPS ile ilgili elimde bir veri olmasa da yabancı bir kanalın kısa incelemesini gördüm meraklısına,

RAM kullanımıyla ilgili de kendi bilgisayarımdaki sonuçları bırakıyorum boştayken sonuçlarım şu şekilde,

1736857124448.png

Umarım birilerinin işine yarar, çevremdeki bilgisayarlara da kurdum biraz bilgi edindim, herhangi bir sorunuzu cevaplamak için hazırım. İyi forumlar.

Lütfen dikkat !!!
Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 0 | Üyeler: 0 | Ziyaretçiler: 0)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊