Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊

Yardım Xenforo Eklenti Yapımı

OylesineBiri

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar arkadaşlar biraz kendi kodlama bilgim birazda yapay zeka yardımı ile bir eklenti yapmak istedim ama olmadı. nerede hata yapıyorum hangi yolları izlemeliyim yardımcı olur musunuz.

Eklenti: Yeni üyeye konu açma.

Ekli dosyalar

• Yeni WinRAR ZIP arşivi.zip
    4.3 KB · Görüntüleme: 22

Ap Yazılım

Ap Yazılım Founder
Admin
Web sitesi
apyazilim.com.tr
Merhabalar arkadaşlar biraz kendi kodlama bilgim birazda yapay zeka yardımı ile bir eklenti yapmak istedim ama olmadı. nerede hata yapıyorum hangi yolları izlemeliyim yardımcı olur musunuz.

Eklenti: Yeni üyeye konu açma.
Bir eklenti geliştiricisi olarak şunu söyleyebilirim xf için eklenti yazarken ai pek işe yaramaz. Ai ile sadece html css şablonları oluştura bilirsiniz. Geri kalan kısımlarda ai xf yapısına aşina olmadığı için birşey yapamaz. Eklentinizi indirip bir demo forumda test edip daha detaylı yanıt vereceğim. Ama bir eklenti kodlamak istiyorsanız xf dokümanlarına göz atmanızı tavsiye ederim.

Edit : eklenti paketleme eklenti dosyalarını zip yapmakla olmaz. Cmd ile paketlemek lazımdır aksi halde dosya sağlık kontrolüne takılır. Ve setup.php _data klasörü gibi önemli dosya ve klasörlerde aynı şekilde cmd ile çekilmelidir kendinizin oluşturması pek sağlıklı değil

OylesineBiri

Kayıtlı Kullanıcı
Bir eklenti geliştiricisi olarak şunu söyleyebilirim xf için eklenti yazarken ai pek işe yaramaz. Ai ile sadece html css şablonları oluştura bilirsiniz. Geri kalan kısımlarda ai xf yapısına aşina olmadığı için birşey yapamaz. Eklentinizi indirip bir demo forumda test edip daha detaylı yanıt vereceğim. Ama bir eklenti kodlamak istiyorsanız xf dokümanlarına göz atmanızı tavsiye ederim.

Edit : eklenti paketleme eklenti dosyalarını zip yapmakla olmaz. Cmd ile paketlemek lazımdır aksi halde dosya sağlık kontrolüne takılır. Ve setup.php _data klasörü gibi önemli dosya ve klasörlerde aynı şekilde cmd ile çekilmelidir kendinizin oluşturması pek sağlıklı değil
hocam siz bu konuda gayet iyisiniz. forumunuzuda oradan bulup geldim. umarım ilerleyen süreçlerle sizinle beraber sizden yardım alarak eklentiler ve temalar geliştirebilirim

Ap Yazılım

Ap Yazılım Founder
Admin
Web sitesi
apyazilim.com.tr
hocam siz bu konuda gayet iyisiniz. forumunuzuda oradan bulup geldim. umarım ilerleyen süreçlerle sizinle beraber sizden yardım alarak eklentiler ve temalar geliştirebilirim
Teşekkürler 😊. Eklenti kodlamadan tema edit yaparak xf yapisina aşina olursan ileride eklenti yapman kolaylaşır

Eflatun

0ntr.com
Kayıtlı Kullanıcı
Web sitesi
k0d.org
XenForo eklenti yapımı, biraz teknik bilgi ve dikkat gerektiren bir süreçtir. XenForo, PHP tabanlı bir forum yazılımı olduğundan, Aİ teknolojisi, eklenti geliştirmek için PHP, MySQL, ve XenForo'nun kendi API'lerini iyi bir şekilde algılaması gerekecek.

Yine de organik destek almanızı öneririm. Yapay Zekânın her ne kadar şâşâlı durumu mevcut olsa da daha her şeye tam hazır değil. Hazır başlığa yazmışken, Size Xenforo eklenti yapımı hakkında bir kaç ipucu da vermiş olayım madem:

XenForo, bir dizi farklı dosya ve yapıdan oluşan bir eklenti sistemine sahiptir. Eklentiler genellikle şu yapıdadır:
  • addon.php: Eklentinin yapılandırılması ve tanımlamaları burada yapılır.​
  • AdminController.php, ControllerPublic.php: Admin paneli ve ön yüz işlemleri için controller sınıfları.​
  • install.xml: Eklentinin kurulumu sırasında gerekli veritabanı işlemleri.​
  • DataWriter: Veritabanı işlemlerini yönetmek için kullanılır.​
  • Model: Veritabanı işlemleri için veri erişim sınıfıdır.​
  • Template: Eklentiye özel şablonlar burada yer alır.​
Bu yapıya hâkim olmak, eklentinizin sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.

XenForo'nun sağladığı event listener (olay dinleyicisi) yapısını kullanmak, eklentinizin diğer XenForo fonksiyonlarıyla etkileşim içinde olmasını sağlar. XenForo'nun bazı yerlerinde olaylar tetiklenir ve bu olaylara tepki verebilirsiniz. Örneğin, bir kullanıcı forumda mesaj yazdığında veya bir konuya yorum yaptığında bir olay tetiklenebilir ve bu olay üzerinden eklentinizin işlevlerini devreye sokabilirsiniz.

XenForo eklentileri çoğu zaman veritabanı ile etkileşime girer. XenForo'nun veri yönetimini anlamak önemlidir. Eklentinizi geliştirirken, DataWriter sınıfını kullanarak veritabanı işlemlerini yönetebilirsiniz. Ayrıca, veritabanı tablolarınızı oluşturmak ve güncellemek için install.xml dosyasını doğru şekilde yapılandırmak gerekir.

Eklentinizi XenForo forumunda görünür hale getirebilmek için şablonları (templates) doğru kullanmanız gerekecek. XenForo'nun şablon sistemine entegre olarak, HTML, CSS ve XenForo'nun şablon dilini kullanarak özelleştirmeler yapabilirsiniz. Ayrıca, şablonlarınızın yönetimini admin paneli üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Eklentinizin forumla sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için XenForo'nun sağladığı API'leri kullanmak çok önemlidir. XenForo'nun Data Writers, Models ve Controllers gibi temel yapılarını ve yardımcı fonksiyonları kullanarak, işlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Eklentinizde güvenlik önlemlerini unutmamalısınız. Kullanıcı verilerini işlediğinizde, özellikle form verileri alırken, veri doğrulama ve sanitasyon gibi güvenlik önlemlerini kullanmalısınız. SQL enjeksiyonuna karşı önlem almak ve kullanıcı girişlerini düzgün şekilde kontrol etmek önemli bir adımdır.

Eklentinizin doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için XenForo'nun debug modunu kullanabilirsiniz. Geliştirme sırasında PHP hatalarını görmek için XenForo'nun hata raporlama özelliklerini etkinleştirmeniz çok faydalıdır.

Eklentinizi geliştirirken, veritabanı sorgularını ve işlem sürelerini optimize etmeye çalışın. XenForo, büyük forumlar için tasarlanmıştır, ancak yine de gereksiz sorgulardan ve kaynak tüketiminden kaçınmalısınız.

Eklentiyi piyasaya sürmeden önce, geliştirdiğiniz eklentiyi test etmek çok önemlidir. XenForo’nun test araçları ve hata ayıklama araçlarıyla her fonksiyonu tek tek test edin. Eklentinizin forumda düzgün çalıştığından emin olun.

| Xenforo Eklentileri Yorumlar Modu |
Almastad
Forum Teknolojileri Makâle Sistemi

OylesineBiri

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. gerçekten gayet açıklayıcı ve etkili bir cevap olmuş.

Xenforo'da hataları hiçbir şekilde göremiyorum hata günlüğüne gelen hatalar eklentiden kaynaklı gelebiliyor ama bazen hiç gelmiyor. örneği geçen gün tema yapmak istedim fakat beyaz ekran hatası aldım ama ne f12 console ne hata günlüğü hiçbir yerde bu hatalara ulaşamadım. ftp üzerinden ilerledim ama ordaki klasörlerin içindede cache yapıları olmuyor. debug modunu aktif ediyorum config'ten yine değişmiyor. bununda detayını paylaşırsanız çok sevinirim @Eflatun

Ap Yazılım

Ap Yazılım Founder
Admin
Web sitesi
apyazilim.com.tr
öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. gerçekten gayet açıklayıcı ve etkili bir cevap olmuş.

Xenforo'da hataları hiçbir şekilde göremiyorum hata günlüğüne gelen hatalar eklentiden kaynaklı gelebiliyor ama bazen hiç gelmiyor. örneği geçen gün tema yapmak istedim fakat beyaz ekran hatası aldım ama ne f12 console ne hata günlüğü hiçbir yerde bu hatalara ulaşamadım. ftp üzerinden ilerledim ama ordaki klasörlerin içindede cache yapıları olmuyor. debug modunu aktif ediyorum config'ten yine değişmiyor. bununda detayını paylaşırsanız çok sevinirim @Eflatun
Yakında xf için detaylı bir konu açacağım. Beyaz ekran hatalarında en sorunsuz giderme yolu site.com/install ile yeniden yapılandırma. Dosyalar ve ya veritabanı silinmez sadece gerekli düzenlemeleri yapar

Lütfen dikkat !!!
Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1 | Üyeler: 0 | Ziyaretçiler: 1)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Teknoloji tutkunlarına özel, teknolojinin kalbinin attığı foruma hoş geldiniz! 👋

Teknoloji dünyasına tam anlamıyla dalmak için foruma katılın! 🚀 Eşsiz içeriklere erişmek için hemen kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsiz – geleceğin teknolojisine birlikte adım atalım! 😊