GameLoop'ta PUBG Mobile 120 FPS Yapma Adımları
Herkese iyi oyunlar! PUBG Mobile'a gelen 3.2 güncellemesiyle birlikte artık 120 FPS seçeneği mümkün hale geldi. Ancak, bazı sistemlerde bu seçenek varsayılan olarak görünmüyor. Endişelenmeyin, 120 FPS'i manuel olarak ayarlayabilirsiniz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:1. GameLoop'u Başlatın ve Ayarları Açın
GameLoop uygulamasını başlatın.Sol üst köşede bulunan Ayarlar simgesine tıklayın.
Model sekmesine gelin ve Özelleştirme butonuna tıklayın.
Açıklama: GameLoop uygulamasını başlatıp ayarları açarak, simülasyonun doğru bir şekilde yapılandırılması için gerekli ön hazırlığı yapıyoruz.
Katkı: Bu adım, GameLoop'un yapılandırma seçeneklerine ulaşmanıza ve sisteminize uygun ayarları yapabilmenizi sağlar.
2. Cihaz Modelini Girmek
SAMSUNG ifadesini sol kutucuğa, SM-X910 ifadesini ise sağ kutucuğa yazın.Dikkat: Bu adımları doğru bir şekilde uyguladığınızdan emin olun.
Ayarları kaydedin ve GameLoop'u tamamen kapatın. (Görev yöneticisinden GameLoop'un arka planda çalışmadığından emin olun.
Açıklama: Bu adımda, GameLoop'un modelini özel bir cihaz olarak belirleyerek, uygulamanın daha yüksek performansla çalışmasını sağlıyoruz.
Katkı: Bu ayar, GameLoop'un oyun optimizasyonunu belirli bir cihaz için yapılandırarak daha yüksek FPS performansı elde etmenize olanak tanır. Samsung ve SM-X910 modeli, bu ayarın çalışmasını sağlayan cihaz kombinasyonlarıdır.
3. Kısayol Oluşturma
Masaüstünüzde bulunan GameLoop kısayoluna sağ tıklayın ve "Dosya konumunu aç" seçeneğine tıklayın.Bu işlem sizi GameLoop'un kurulu olduğu klasöre yönlendirecek. Buradan ui klasörüne tıklayın.
Not: ui klasörünü bulmak için bir alt klasöre girmeniz gerekebilir.
Açıklama: GameLoop'un kurulu olduğu klasörü açıp, uygulamaya kısayol oluşturuyoruz.
Katkı: Bu adım, ileride uygulamayı hızlıca çalıştırmak için gerekli olan kısayolu oluşturur ve uygulamayı daha kolay erişilebilir hale getirir.
AndroidEmulatorEn.exe" Uygulamasına Kısayol Oluşturma
ui klasöründe bulunan "AndroidEmulatorEn.exe" adlı uygulamaya sağ tıklayın.Kısayol oluştur" seçeneğine tıklayarak masaüstünüzde bir kısayol oluşturun.
Açıklama: Uygulamanın kısayolunu oluşturduktan sonra, bu kısayol üzerinden ayarları uygulamak için kullanılır.
Katkı: Bu adım, GameLoop'un varsayılan çalışma modundan farklı olarak, belirli ayarlarla çalışmasını sağlayan kısayolun oluşturulmasını sağlar. Bu sayede emülatör daha yüksek performansa ulaşır.
5. Kısayolu Özelleştirme
Masaüstünde oluşturduğunuz kısayola sağ tıklayın ve "Özellikler" butonuna basın."Hedef" kutucuğuna şu satırı ekleyin: -VM100 (başında boşluk bırakmayı unutmayın).
"Uygula" butonuna basın ve değişiklikleri kaydedin, ardından pencereyi kapatın.
Açıklama: Oluşturduğunuz kısayolun hedef kısmına -VM100 parametresini ekleyerek, GameLoop'u 100 VM (sanal makine) modunda çalıştırıyorsunuz.
Katkı: Bu ayar, GameLoop'u daha yüksek FPS değerleriyle çalıştıracak şekilde yapılandırır. Bu sayede oyun performansı ve FPS oranı önemli ölçüde artar, 120 FPS sağlanabilir hale gelir.
6. Alternatif Kısayol Oluşturma (Daha Basit)
Masaüstünde sağ tıklayın ve Yeni -> Kısayol seçeneğine tıklayın.Çıkan kutucuğa şu yolu yapıştırın ve Entertuşuna basın:
plaintext
Kodu kopyala
"C:\Program Files\TxGameAssistant\ui\AndroidEmulatorEn.exe" -VM 100
Açıklama: Basit bir kısayol oluşturma yöntemiyle, "AndroidEmulatorEn.exe" uygulamasını kolayca hedeflememizi sağlıyoruz.Dikkat: Bu, GameLoop'un varsayılan kurulum klasörüdür. Eğer GameLoop'u farklı bir konuma yüklediyseniz, doğru klasör yolunu yazmanız gerekir.
Katkı: Bu adım, kısayolun doğru şekilde oluşturulmasını sağlar. GameLoop'un kurulumunu farklı bir dizine yaptıysanız, doğru konumu belirlemek için bu yol çok önemlidir. Bu sayede uygulamanın doğru çalışmasını sağlayabilirsiniz.
7. Kısayolu Çift Tıklayın ve PUBG Mobile'ı Açın
Yeni oluşturduğunuz kısayola çift tıklayın ve GameLoop'un açılmasını bekleyin.PUBG Mobile'ı başlatın ve açılan uyarı ekranında "İptal" butonuna basın.
Açıklama: Oluşturduğunuz kısayola tıklayarak GameLoop'u başlatıyor ve PUBG Mobile'ı açıyoruz.
Katkı: Bu adım, uygulamayı başlatarak, oyun için gerekli ayarların yüklenmesini ve ayarların aktif hale gelmesini sağlar. Kısayol, uygulamayı önceden belirlediğiniz yüksek FPS modunda çalıştırır.
8. Grafik Ayarlarını Yapılandırma
PUBG Mobile açıldıktan sonra, Ayarlar menüsüne gidin.
Grafikler sekmesine tıklayın.
Akıcı - Ultra Aşırı seçeneğini seçin.
Açıklama: PUBG Mobile içerisindeki ayarlar menüsüne gidip, "Akıcı - Ultra Aşırı" grafik seçeneğini seçiyoruz.
Katkı: Bu adım, oyunun grafik ayarlarını yüksek FPS için optimize eder. Bu ayar, oyunun daha akıcı çalışmasını ve yüksek performansla oynanmasını sağlar. Bu sayede 120 FPS desteği devreye girer ve oyun deneyiminiz çok daha akıcı olur.
Bu adımları takip ederek, PUBG Mobile'da daha yüksek FPS (120 FPS) elde edebilir ve oyun deneyiminizi çok daha akıcı ve zevkli hale getirebilirsiniz.